Kinderboekenweek: "Lekker Eigenwijs"

2 t/m 12 oktober 2024

Goedemiddag ouder(s)/verzorger(s),

Op woensdag 2 oktober start de Kinderboekenweek van dit schooljaar, het thema is: ”Lekker eigenwijs.” Tijdens de kinderboekenweek staan boeken met eigenwijze personages centraal. Ook krijgen alle kinderen een leesbingo die ze thuis kunnen afstrepen. In de groepen gaat het over: personages uit kinderboeken die laten zien hoe leuk het is om lekker te doen wat je zelf wilt. Onderstaand een overzicht van de activiteiten die plaatsvinden op school. Maar ook in de bibliotheek en boekhandel zijn allerlei activiteiten rond de kinderboekenweek. En natuurlijk kunt u zelf ook boeken voorlezen.

Bibliotheek: 
Woensdag 2 oktober 15:00 uur voorlezen en knutselen
Zaterdag 12 oktober 13:30-14:15 uur - Theatervoorstelling ‘Deze ridder zegt NEE!’
Zaterdag 19 oktober 10:30-12:30 uur CoderDojo - voor kinderen van 7 t/m 17 jaar

Boekhandel Plukker: 
Bij aankoop van €13,50 aan kinderboeken krijgen kinderen het boek ‘Schatpakkers’ van Pieter Koolwijk cadeau. Ook zijn er verschillende activiteiten bij de boekhandel:
Woensdag 2 oktober 14:30 uur - voorlees- en knutselmiddag
Zaterdag 5 oktober 14:30 uur - zoldertheater
Woensdag 9 oktober 14:30 uur - voorlees- en knutselmiddag
Zaterdag 12 oktober 14:30 uur - Peuter- en kleuter themamiddag

Algemeen: 
Tijdens de kinderboekenweek gaan de kinderen uit groep 5 t/m 8 voorlezen aan de groepen 1 t/m 4. Groep 8 leest voor aan de kinderen uit de Graspieper, groep 7 leest voor aan de kinderen van de Kievit. De kinderen van groep 6 lezen voor aan de kinderen van groep 4 en de kinderen van groep 5 lezen voor aan groep 3. Ook komt er op het voorleesmoment een andere juf of meester voorlezen. Wilt u als ouder voorlezen in de groep van uw kind? Stuur gerust een berichtje naar de leerkracht.

Woensdag 2 oktober: Opening van de Kinderboekenweek. We openen met de hele school de Kinderboekenweek in de aula. We zingen en dansen onder andere het nieuwste lied van Kinderen voor Kinderen: ”Lekker eigenwijs”. Dit lied vindt u ook in dit bericht, misschien kunt u hem thuis ook luisteren. 

Dinsdag 8 oktober: Boekenmarkt in de sporthal van de Waldervaart. Uw kind(eren) mag net als voorgaande jaren (lees)boeken of tijdschriften verkopen die uitgelezen zijn. Alle kinderen mogen boeken verkopen, de jongste kinderen wel graag met hulp van een ouder, broer of zus. Op deze ochtend mag uw kind vanaf 8.15u met de boeken en een kleed naar de sporthal komen. In de sporthal wordt een plek aangewezen om de spullen uit te stallen. Wilt u vooraf met uw kind de boeken voorzien van een prijs? U kunt hierbij denken aan: €0,10 - €0,20 - €0,50 - €1,- de maximale prijs bedraagt €2,- Het is ook fijn om wat wisselgeld mee te geven.
Alle kinderen die niet gaan verkopen, mogen zelf boeken gaan kopen, wilt u hiervoor wat (munt)geld meegeven? We willen u vragen om de jongste kinderen (in ieder geval groep 1 t/m 3) te begeleiden naar en tijdens de boekenmarkt. De kinderen zonder begeleiding gaan met de leerkracht over de boekenmarkt. U mag natuurlijk ook met uw kind(eren) uit een hogere groep mee. De boekenmarkt is rond 9.00 uur weer afgelopen, dan starten de lessen in de groepen. 

Vrijdag 11 oktober: Afsluiting kinderboekenweek. Met alle groepen komen we samen in de aula, waar de voorleeskampioenen uit groep 4 t/m 8 voor mogen lezen op het podium.

Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn, dan horen we dat graag.

Met vriendelijke groet,

Team de Vogelweid’

readaloud readaloud